Menüü

Puumarket avab kevadel Tartus ristkihtpuidust kaubandus- ja äripinna

25.01.2021

Puumarket avab kevadel uue ristkihtpuidust (CLT – Cross Laminated Timber) ehitatud kaupluse- ja kontorihoone, mis suurendab Tartu Puumarketi poe pinda ca 600 ruutmeetri võrra. Hoone arhitekt on TEN Arhitektid, peatöövõtjaks Tartu Ehitus AS.

Nagu 2018. aasta veebruaris avatud Puumarketi Mustamäe kauplus, on ka Puumarketi Tartu hoone ehitamiseks kasutatud ristkihtpuitu. Toomas Pärteli, Puumarket AS juhatuse esimehe sõnul on 2018. aastal avatud Mustamäe Puumarket tõestanud, et innovaatiliste puitmaterjalide kasutamisel on puit igati sobilik ehitusmaterjal suurte ja vastupidavate hoonete ehitamiseks.

“Puumarket on puidumüüja, loomulikult tähendab see seda, et eelistame ka ise viibida puidu keskel. Puidust ehitatud hooned tagavad elamiseks ja töötamiseks hea sisekliima ning on eelkõige keskkonnasõbralikud. Puit on taastuv ja taaskasutatav ressurss, mis kannab endas pikaajalisi ehitustraditsioone ning väärtusi, olles samas suurepäraseks materjaliks uute ja innovaatiliste ehitusmaterjalide väljatöötamisel,“ sõnab Pärtel.

Tartu Puumarket

Tartu Puumarketi näol on tegemist puitehitisega, mis peegeldab kaasaegset ja kõrgetasemelist ehituskvaliteeti

Objekti peatöövõtja Tartu Ehitus AS-i juhtimisel on tööd objektil kulgenud plaanilises tempos ning juba 28. jaanuaril on võimalik paika panna hoone nurgakivi. Tartu Ehitus AS tegevjuhi Alar Loo sõnul on koostöö tellijaga kulgenud ladusalt ning juba peatselt alustatakse hoone puitkonstruktsioonide monteerimist.

“Kokkuvõttes on uuel kaubanduspinnal varasemaga võrreldes märkimisväärselt rohkem ruumi, tänu millele saame pakkuda laiemat tootevalikut nii puidu kui muude ehitusmaterjalide osas.  Üheks uueks lahenduseks on ka Tartu kaupluses puidusalongi avamine, mis võimaldab meil näidata suurtel pindadel tööstuslikult viimistletud sise- ja välisvoodrilaudu, termotöödeldud puitu, saunatooteid ja laia valikut erinevaid terrassimaterjale.

Puumarket investeerib oma kaupluste ja müügikeskkondade pidevasse parendamisesse ning käsil on mitmeid ehitus- ja arendusprojekte.  Alates 2018. aastast on Tartu osakonna arendustöid alustatud PVC angaaride rajamisega ning oluliselt on investeeritud puiduriiulitesse. Seda kõike selleks, et pakkuda parimat kaubavalikut ja tasemel teenindust.

Uue kaupluse avamisega tagame Tartu ja Lõuna-Eesti nii era- kui äriklientidele jätkuvalt hea partneri ehitusprojektide elluviimiseks. Tartus pakume alates 2020. aasta suvest teenustööna ka 13,5 meetriste liimpuit- ja liimkihtpuittalade vajalikku pikkusmõõtu lõikamist.

Puumarketil on kogemusi puit- ja ehitusmaterjalide jae- ja hulgimüügiturul aastast 1991. Tänavu tähistab ettevõte 30. juubelit. Ettevõttel on kokku viis müügiosakonda üle Eesti – Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Rakveres, kus töötab kokku 90 inimest. 2020. aastal oli ettevõtte käive enam kui 30 miljonit eurot, millest rohkem kui kolmandiku moodustab üldehitusmaterjalide müük.


Lisainfo:
Toomas Pärtel
Puumarket AS juhatuse esimees,
Mob. 50 46 022
toomas.partel@puumarket.ee

Puit ja ehitusmaterjalid
Ülal